Bemærk særlig åbne/lukke-tider for Tasty Green frem mod 5. jan 2021. Åben mellem 17-21 alle ugens syv dage. Støt lokale butikker på Østerbro for at holde området levende og attraktivt! Pas godt på hinanden derude, og varmeste julehilsner herfra.

Ansvarlighed

Affald og emballage

Tasty Green servere mange måltider om dagen, og over 80% af vores salg er take away. Vi gør vores for at sikre at det er nemt at tage maden med sig, samtidigt med at madens smag og høje kvalitet bevares under hensyn til alle regler fødevaresikkerhed. Derfor pakker vi maden ind i emballage. For at tage hensyn til miljøet er vi særlig opmærksomme på at begrænse mængden af emballage, og vi bruger så vidt muligt genanvendelig og bionedbrydelig materialer, der er produceret bæredygtigt. 

Vi tror på, at emballagen er lige så vigtigt, som det du putter i den. Engangsbestik er bionedbrydelige. Røreskeerne til kaffen er af træ. Alle servietter og kopholdere er fremstillet af ubleget genbrugspapir og -pap, og i dag har vi over 90% af vores papemballage fra genbrugspapir.

Og vi er ambitiøse i forhold til at fortsætte rejsen. Hvis du skulle have fif eller tips til nye initiativer vi kan iværksætte for at skabe en bedre verden sammen, så er teamet i Tasty Green altid friske på en go’ snak.

Engangsmaterialer

Tasty Green arbejder løbende på at gøre emballage grønnere, samtidig med det har det rigtige udseende, kvalitet og holdbarhed. Vi arbejder vedvarende på at løfte niveauet for bæredygtighed indenfor take away emballager ved at indgå aftaler der giver dig som forbruger og vores fælles natur, den bedste deal. Det er vigtigt for din madoplevelse, at salaten stadig er sprød og sandwichen stadig smager himmelsk, plus at du (u)bevidst gør en forskel til at gøre verden til et endnu bedre sted for os alle.

Det meste af vores emballage er lavet af plantebaserede engangsmaterialer som papir, karton eller bagasse. Papir og karton er fremstillet af træfibre. Begge produkter er bionedbrydeligt. Materialet kan genanvendes eller bearbejdes og omdannet til energi. Bagasse er bl.a. fremstillet af resterne fra sukkerrørsproduktion. Materialet er miljøvenlig emballage, da det er bionedbrydeligt i løbet af relativ kort tid.

Plast

Tasty Green har en målsætning om at reducerer brugen af plast, og den plast der anvendes i emballage skal komme fra genanvendte, genanvendelige eller certificerede kilder. Vores udvalg af emballage er så plastikfrit som muligt. Det hele kan koges ned til bæredygtig take away emballage.

Tasty Green anvender så vidt muligt PLA og PET plastmaterialer, med gode komposterings- eller genanvendelsesmuligheder. PET (PolyEthylenTerephthalat) er oliebaseret plastisk. Indsamlet PET materiale giver muligheder for genanvendelighed, der bruges bruges til at lave nye produkter (genanvendt PET betegnes rPET). PLA (PolyLactic Acid) er et klart materiale der anvendes som alternativ til traditionel plastik. PLA er bioplastik fremstillet af bl.a. plantestivelse fra majs eller sukkerrør.