Bæredygtighed og miljø

Tasty Green har forpligtelse sig til at minimere vores påvirkning af miljøet. Det betyder at vi stille høje krav til både vores egen virksomhed og vores leverandører. Vi er i det store hele er en lille aftager af klodens ressourcer, men har stadig et ansvar for at sikre, at vores forretning er så bæredygtigt som overhovedet muligt. Vi arbejder løbende med nye initiativer hos os selv og vores leverandører, der sikrer, at vi påvirker miljøet mindst muligt.

Kaffe

Hos Tasty Green står vi inde for at kaffen er dyrket bæredygtigt, samt udviklet, ristet og pakket i EU. Vores kaffe er 100% økologisk som vi kværner selv i restauranten, og serveres med økologisk mælk eller 100% økologiske plantebaseret havremælk (havredrik).

Tasty Green server filterkaffe som stadig er danskernes mest foretrukne bryggemetode, når klokken slår kaffe, frem for kapselkaffe og andre alternativer. Der er også en række sundhedsmæssige gevinster ved at drikke filterkaffe, særlig det at filteret fanger kolesteroløgende forbindelser og reducerer risiko for diabetes. Herudover giver det også bedst mening for miljøet. Et tyndt papirfilter med en vægt på få gram, det er det eneste spild, der er forbundet med at brygge filterkaffe.

Oksekød

Hos Tasty Green mener vi ikke at man kan source bæredygtigt oksekød, særlig når man sætter det i kontekst af vandforbrug, bevaring af skov og andre naturområder, klimaforandringer, sundhed og velfærd hos dyr. Alle tallene snakker imod den mængde af kød vi spiser, og her vil vi gerne gøre en forskel ved at ændre opfattelse omkring at kød skal være den primære ingrediens i maden. Oksekød har et langt større samlet spild end alternativet kyllingprodukter, og derfor føre vi ikke førstenævnte men sidstnævnte for alligevel at imødekomme forskellige opfattelser.

Fisk

Fisk skal være fisket på et bæredygtigt grundlag, og med fuld sporbarhed. Det er vigtigt, at der også er fisk i havet til den næste generationer, noget vi aktivt skal kæmpe for i denne generation for at vedligeholde. Hvor det er muligt, køber vi MSC certificeret fisk.

Pålæg

Alle pålæg i vores sandwich er vegetarisk skivepålæg, dvs. vegansk pålæg lavet på en base af forskellige proteiner uden kød. De er oftest baseret på æggeprotein eller hvedebaseret salami. I Tasty Green anvender vi plantebaseret pålæg for at imødekomme at alle kan få et alternativ til kød. Hvis man meget gerne vil have kød i sin salat, sandwich eller wraps er der alternativer som paneret kylling, friske rejer og røget laks.

Ressourcer

Vi bestræber os på at spare på ressourcerne og hos Tasty Green arbejder vi løbende på at blive mere energieffektive. Alle store som små tiltag der kan mindske belastningen på miljøet væsentligt, er noget vi sætter igang