Dyrevelfærd

Dyrevelfærd er vigtigt for Tasty Green. Vi har identificeret de bedste økologiske landbrug blandt vores leverandører og håndplukker dem særlig til levering af produkter til Tasty Green. Det handler ikke kun om dyrevelfærd, men også om fx bæredygtighed, dyrkning og transport. På flere områder stiller vi strengere krav, end loven kræver til fødevare, bare fordi vi hos Tasty Green gerne vil, kan og skal. For os handler det om at tage en aktiv rolle i dyrenes velfærd.

Tasty Green er aftager af kylling og dermed følger et ansvar for at source ansvarligt. Tasty Green får alle kyllingeprodukter fra danske leverandør der er underlagt høje krav til dyrevelfærd fx omkring mere plads, færre skader og kortere transporttid.

Læs mere om hvorfor vi ikke føre oksekødsprodukter under afsnittet Bæredygtighed og miljø.

Halal

Tasty Greens kylling kommer fra forskellige slagterier i Europa, der alle bruger korrekte og EU-godkendte slagtemetoder. Kyllingproduktet der udleveret i vores restauranter, er halal-slagtet. Jf. gældende lovgivning har Tasty Green fuld sporbarhed af vores halal-kylling, så vi til enhver tid kan gå tilbage og undersøge alle produktionsled, hvis det bliver nødvendigt.

Æg

Tasty Green aftager økologiske æg fra fritgående høns. Økologiske æg kommer fra høns, der skal kunne gå udenfor, når vejret tillader det og mindst en tredjedel af deres levetid. Der må højst være seks høns pr. kvadratmeter i et økologisk hønsehus. Udendørs skal hver økologisk høne have fire kvadratmeter til rådighed. Og som udgangspunkt får de kun økologisk foder. Det sikrer en høj dyrevelfærd og giver æg af en god kvalitet. Når det ikke er muligt at aftage økologiske æg, anvendes frilandsæg, dvs. æg fra fritgående høns.